Hål på solen kan orsaka tekniska blackouts

Jag höll på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen denna morgon. Jag satt i godan ro i min nya fåtölj från Stalands då jag såg att NASA upptäckt stora hål på solen. Hålen kan slå ut satelliterna och störa tekniken på jorden. Solfläckar är inte ovanliga eftersom de orsakas av solens magnetiska fält vilket gör ytan kallare. Dessa hål däremot är mycket större än jorden. Det är inte så att jorden är hotad utan det handlar om att det kan ge våra satelliter blackouter. Satelliter är fantastiska men riktigt dyra så händer det kommer det att bli riktigt kostsamt. Undrar just om hålet kommer att växa? Det stod nämligen också att hålet ökat enormt snabbt under bara ett par dagar. Tydligen kan den eventuellt skapa en M-klassade soleruption vad det nu betyder. Jag vet mycket om teknik men ska erkänna att jag inte är en expert på rymden. Nu ska ni inte titta upp mot solen och skada ögonen men hålet syns tydligen från jorden!

Bild på soleruption

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *