Geofencing

Geofencing är något som används mycket redan idag men som förmodligen kommer att bli ännu mer känt för dem som inte arbetar inom transportsektorn. Geofencing håller reda på vart bilarna är. Vanligtvis är det bilar som transporterar värdefullt gods som är övervakade med Geofencing. Om bilen skulle avika från ordinarie rutt så larmas de berörda.

Efter de otäcka kapningarna vid terrorattacker vill många nu utveckla tekniken med geofencing. Det skulle exempelvis vara att om lastbilen avviker från en viss rutt så stannar den. Det kan också handla om att det inte går att köra över en viss hastighet inom vissa områden. Tekniken med geofencing är väldigt spännande och kommer säkert bli vanligt inom många andra branscher.

Att arbeta som socionomkonsult som min tjej gör innebär att hon reser ganska mycket med bil. Dessutom ofta till familjer som inte är helt hundra om jag får säga som så. De borde också använda sig av geofencing för de anställdas trygghet. Det är en väldigt spännande teknik och som sagt tror jag att vi kommer få se mycket mer av detta i olika typer av yrkesfordon i framtiden.
geid

This entry was posted in data, teknik, arbete and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *