Gäster och hackare

Vilken attack på internet vi såg i veckan. Detta visar verkligen hur viktigt det är med IT-säkerheten. Tidningen Ny Teknik listar med statistik från MSB de svenska institutioner som drabbas för flest attackar. Jag ska erkänna att jag är lite förvånad över resultatet. Här är topp fem;

1. Kommuner
2. Universitet och Högskolor
3. Webbhotell
4. Statliga myndigheter
5. Internetoperatörer

Jag personligen trodde nog att de statliga myndigheterna skulle toppa listan.
Nä nu ska jag logga ut och gå hem för dagen. Ska få en leverans på en bäddsoffa. Sambons lillebror ska bo hos oss ett tag. Han ska plugga i på KTH och det är omöjligt att hitta en lägenhet i Stockholm. Medan han söker så får han bo hos oss men det lär ju bli några månader så lika bra att köpa en bra bäddsoffa. Jag vägrar däremot att ställa in en tråkig variant från IKEA. På nätet finns det flera snygga bäddsoffor så det blev den här skönheten i dansk design istället.
dansk

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *