Hoppas på en ombildning

Min tjej hade turen att ha ett förstahandskontrakt i Stockholm. Folk betalar tusentals kronor för att köpa svarta kontrakt men hon hade tur och fick hyra av en privat hyresvärd. När vi flyttade ihop så hyr hon ut sin lägenhet i andra hand men hyresvärdens godkännande. Precis som alla andra är det svårt att släppa ett förstahandskontrakt även för oss. Men hyresvärden är ganska gammal och nu så verkar det vara en ombildning i föreningen på G. Det innebär att om tillräckligt många vill köpa sina lägenheter kommer det att ske en ombildning från hyresrätt till bostadsrätt. Vi håller så klart tummarna för det. Det är ju troligast att det blir så eftersom privatvärden inte längre orkar sköta om huset. Det enda alternativet är väl att någon fastighetsfirma köper upp det och driver det vidare i sådana fall. Fast inte särskilt troligt att det sker.

Som bostadsrättinnehavare så finns det många fördelar. Vi ser det som en chans att göra att klipp. Vi hyr ju ut lägenheten i andra hand. Så går ombildningen igenom kommer vi att renovera och sedan sälja lägenheten. Fast det ligger ju lite längre fram i tiden. Först ska ombildningen ske och en bostadsrättsförening bildas. Det är mycket att tänka på vi en ombildning men det är ju därför det hålls informationsmöten med de som är experter.
gygy

This entry was posted in Roligt and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *