Robotar fångar tjuvjägare


Kolla på detta klipp. Hur häftigt är det inte att tekniken kan hjälpa oss att sätta dit dem som inte repekterar vår natur och våra djur. Genom att använda sig av robotar så sätter de dit tjuvjägare i USA. Jag hoppas att detta även kommer till Sverige inom en snar framtid. Tjuvjakt är ofta förenat med grymma jaktmetoder. Det kan vara snaror eller jakt från fordon.

För att jaga i Sverige så måste jägaren ha utbildning och licens. Det är hårda krav som gäller för att bli jägare och utbildningen omfattar bådre teori och praktik. På Pnjakt.se så finns det intensivkurser dit det går att anmäla sig för att ta jägarexamen. Jägarna är skogens och naturens vårdare och det är ofta de som tar hand om skadade djur. Jägare blir också kallade till olycksplatser där det är djur inblandade. En riktig jägare vet alltså när det är säsong för det olika viltet samt att det är bättre att låta djuret löpa än att riskera att skadeskjuta det exempelvis.

This entry was posted in teknik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *