Tjusiga Täby!

Det är verkligen så fint i Täby. En kompis och hans familj har flyttat ut och köpt ett ruskigt fin kåk. Blev sugen att styra flyttlasset själv till. Fick till och med namnet på mäklaren som hjälpte dit. Johan Stenhardt, lägg det på minnet!

Det finns mycket jag gillar med Täby. Det första är såklart att det är ett lugnt och tryggt område. Sedan har de ett bra centrum med flera butiker. Även de som inte bor här reser in till Täbycentrum för att shoppa.

Sedan finns det mycket grönområden och en bra golfbana. Eftersom det ligger vid vatten så tycker jag personligen att Täby gör sig bäst på sommaren. Det går att bada och åka båt. Täby har en av de största hamnarna för småbåtar som finns i landet. Det är ett riktigt härligt sommarliv. Därmed inte sagt att det är tråkigt vintertid. Till skillnad mot många andra platser kring Stockholm så finns här även möjligheter till vintersporter. Exempelvis finns det längdspår! Täby är som ett helt eget samhälle som ligger nära Stockholm. Helt klart ett av de bästa ställena att bo på i Stockholm.
hej

En liten rolig grej med Täby är namnet. Jag har aldrig tänkt på vad Täby egentligen betyder. Täby är Täby liksom. Det var min polare som flyttat dit som berättade det. By vet ju alla vad det betyder. Då är det Tä som återstår. Tä är liten väg, vanligtvis mellan hagar och liknande.

This entry was posted in Roligt and tagged , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *