Jäkla vägsalt

Nu är vi hemma i staden igen efter att ha haft ett trevligt julfirande med tjejens föräldrar på landet. Jag måste dock få klaga på vägarna. Det är inte klokt vad de vräker på med vägsalt.
Vägsalt borde förbjudas eftersom det finns så mycket nackdelar med det hela.

Den största kostnaden får naturen betala. Fast i trafiken gör den också skada om ni inte redan vet det. Med mycket snö på vägen kan saltet orsaka något som liknar vattenplaning vilket är en företeelse som ligger på topplistan när det gäller svenska olyckor.

Sedan har vi skadorna den gör på bilen. Rost! Kör ni mycket under vintern i områden där de saltar så investera genast i en högtryckstvätt. Då kan ni spola av bilen efter resan så att bilen inte börjar att rosta.

Någon som glömde spola av vägsaltet :)

Någon som glömde spola av vägsaltet :)

Högtryckstvättar är iofs alltid bra eftersom de fungerar att spola av balkongen, uteplatsen, fönster, trädgårdsmöbler och mycket annat med också och inte enbart till bilen. Mina julklappspengar som jag fick av tomten går till en högtryckstvätt i år. Tack alla för en fin jul!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *